Uzun yıllar muhasebecilik yapan Utku, üç çocuğunun ardından 13 yıl ara verdiği çalışma hayatına, yazılımını geliştirdiği "Hey Garson" adlı mobil uygulamayla geri döndü.

Özellikle Kovid-19 salgını ile popülerlik kazanmaya başlayan yazılım sektörüne ilgi duyan kadın girişimci Utku, 1,5 yıl bu alanda eğitim aldı. Eğitimin ardından çalışmalarını hızlandıran Utku, yaklaşık 8 ay önce uygulamayı hizmete sundu.

Projesi, Ostim Teknopark tarafından kabul edilen ve çalışmalarına burada başlayan Utku, Ankara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'in girişimcilere yönelik verdiği desteklerden de faydalandı. Marka tescili de alan uygulama, halihazırda 5 işletmede kullanılıyor.

UYGULAMA MOBİL CİHAZLARA İNDİRİLEBİLİYOR

Müşteri sipariş süreçlerini dijitalleştirerek hızlı, kolay ve verimli hale getirmeyi amaçlayan uygulama, "Google Play Store" ve "App Store" üzerinden mobil cihazlara indirilerek kullanılabiliyor.

Müşteriler, gittikleri kafe veya restoranların masalarında bulunan QR kodları tarayarak, menüye ulaşabiliyor ve siparişlerini yanlarına garson çağırmadan mobil cihazları üzerinden verebiliyor. Yanlarına garson çağırmak isteyenler ise bunu seslenmek ya da el veya kol hareketleri ile yapmak yerine "garson çağır" butonuna tıklayarak yapabiliyor.

İşletme sahipleri de uygulama üzerinden günlük raporlarını tutabiliyor, en çok satan ürünler, yoğun saatler ve müşteri tercihleri gibi bilgileri istatistik olarak takip edebiliyor.

ÜÇ ÇOCUKLA GARSONA SİPARİŞ VERMEK OLDUKÇA ZORDU

Girişimci Derya Utku, AA muhabirine, kendi karşılaştığı zorluktan yola çıkarak bu uygulamayı geliştirdiğini söyledi.

Utku, "Üç çocuğumla bir restoranda yemek yiyebilmek oldukça zor oluyordu. Çocukların istekleri için sürekli garsona seslenmek, beni utandırma seviyesine getirmişti. 'Yazılımcıysam neden uzaktan sipariş verebileceğim bir sistem yapmıyorum' diye düşündüm. Hey Garson Projesi'ni de bu düşünceyle hayata geçirdim. Uygulama şu an kullanılıyor. Kısa sürede mobil uygulama geliştirmek, büyük bir emek ve çaba gerektiriyor." diye konuştu.

Uygulamanın kullanılmasıyla kafe, restoran ve özellikle self servis hizmeti sunan işletmelerde, sipariş verirken uzun bekleme sürelerinin ortadan kalktığına işaret eden Utku, "Gittiğiniz mekanın yoğun olduğu anda garsonla iletişime geçmeden siparişinizi verebiliyorsunuz. Sipariş hazır olduğunda müşteriye bildirim gidiyor." dedi.

Gercekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)