Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yapılan programa, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya ile destek almaya hak kazanan proje sahipleri ve çeşitli yetkililer katıldı.

Duhan Kalkan, etkinlikte yaptığı konuşmada Ankara Kalesi’nin şehrin en fazla ziyaretçi çeken bölgelerinin başında geldiğini vurgulayarak, 2024-2028 Bölge Planı’nda yer alan "Kültür" başlığı altında belirli hedeflerin bulunduğunu ifade etti.

Bu hedeflerden birinin Ankara’nın kültürel ve tarihi zenginliklerini öne çıkaracak projelere odaklanmak olduğunu belirten Kalkan, şunları dile getirdi: "Bu çerçevede, Ankara Kalesi çevresinde müzecilik faaliyetlerini geliştirmek için bir çağrıya çıktık. Toplamda 20 başvuru aldık ve bu projelerde çok güzel müze fikirlerine rastladık. Yapılan profesyonel değerlendirmeler sonucunda üç projemizin özellikle ön plana çıktığını gördük."

2023 yılının kent için önemli bir dönemi temsil ettiğini belirten Kalkan, NATO zirvesi ve Ankara’nın Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi sebebiyle, kent üzerindeki uluslararası ilginin artacağına dikkat çekti.

Ankara’ya gelen turistlerin kale bölgesinde daha uzun süre vakit geçirebilmesi ve şehrin manevi ile tarihi değerlerinin daha iyi aktarılabilmesi adına yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıklayan Kalkan şöyle devam etti: "Ankara Kalkınma Ajansı olarak görevimiz uygulayıcı değil, destekleyici bir sorumluluğa sahip olmak. Bu nedenle paydaşlık ilişkileri bizim için çok değerli. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu süreçteki desteği yadsınamaz. Özellikle müdürlüğümüzün liderliğinde emek veren tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Umuyorum ki müzelerin açılışında tekrar bir araya gelip hem Ankaralıları hem de şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlama fırsatı buluruz."

Erhan Karakaya ise, 2023 yılı içerisinde belirtilen müzeleri Ankara’ya kazandırmayı hedeflediklerini aktararak şöyle dedi: "İnşallah önümüzdeki süreçte turizme açık yeni mekanlar da eklenerek Ankara’mız zenginleşmeye devam edecek. Kale bölgesi, şehrimizin en kıymetli alanlarından biri. Başkentimizin turizm alanında hak ettiği noktaya ulaşacağına inanıyoruz."

Konuşmaların ardından, destek almaya hak kazanan müze projelerine yönelik sözleşmelerin imza töreni yapıldı.

Gercekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)