Günlerdir gündemde olan ve kendisinden başka hiç kimseyi solcu/yazar kabul etmeyen Zülfü Livaneli’nin daha önce Said Nursi ile ilgili yazdığı yazı ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılmaya başlanan sözlerde Livaneli'nin Türk ve Atatürk düşmanı meczup Said Nursi’ye methiyeler düzdüğü görülüyor.

 Livaneli'nin bula bula iki cümlesi bile anlaşılmayan Nursi’nin "Türkçe anlayışı"nı övmesi bir edeyitçı yazar' için talihsizlik olsa gerek.

FETÖ'nün fikir babası Nursi'yi Livaneli'nin 'Büyük bir bunalıma girmiş insanlığa yardım ediyor' diye göklere çıkarması ibretlik bir ders niteliğinde.

 İşte Livaneli'nin Said Nursi'yi övdüğü ve 'sosyal medya'da dile düşmüş (viral) olan yazısı:  

livaneli

(Tarihi bilinmiyor)

Geçen yıl (1970 yılında kurulmuş gazetede 51. yıl yazdığına göre) Yeni Asya gazetesinde ise aynı düşüncelerini tekrarlıyor:

yeniasya

2011 YILINDA SÖYLEDİKLERİ

Livaneli, UNESCO tarafından geçen yıl kurulan ‘’Kültürler Arasında Barış ve Diyalog Yüksek Paneli’’nin bu yıl BM genel merkezinde düzenlenen ‘’Barışın İnşası: Eğitim, Bilim, Kültür ve İletişim Yoluyla Uzlaşı’’ konulu toplantısına ‘’Yüksek Panel’’ temsilcisi olarak katılarak, bir konuşma yapmış hükümete övgüler dizmiş dünyanın hayran olduğunu söylemişti.

quentin tarantino

13 Mart 2011, Pazar günü Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Livaneli, BM merkezindeki bu toplantıdan önce basına kapalı bir toplantıda 3 saat boyunca benzer konuları tartıştıklarını, kendisinin Türkiye modelini anlattığını, konunun herkesin ilgisini çektiğini, ve bu sefer New York’a geldiğinde herkesin Türkiye ve İstanbul’a merak edip gelmek istediklerine tanık olduğunu söyleyerek AKP iktidarına övgüler dizmişti.

Livaneli, "Herkesin hayranlıkla bahsettiği bir ülke haline gelmişiz bu çok sevindirici. Bugün Ortadoğu’da olan karışıklıklara bakarak en iyi modelin Türkiye olduğunu, Türkiye’nin de bunu demokrasisine ve laikliğe borçlu olduğunu anlattım’’ dedi. Suudi Prensi Turki El Faysal’ın ‘’din özgürlüğünün ve dinin, özellikle İslâmın demokrasiyle çelişmediğini’’ söylediğini, kendisinin de buna katıldığını anlatan Livaneli, ‘’Ben de cevaben tabii ki çelişmiyor, din özgürlüğü gereklidir,  fakat din bir ideoloji olarak vatandaşların bir kısmı tarafından diğerlerine  karşı kullanılmamalı dedim, bunun çok acı tecrübeleri yaşandı tarihte, o bakımdan  Türkiye’nin laik bir demokrasiye sahip olması büyük bir avantajdır, bu bakımdan biz böyle parlayan bir ülke haline geldik’’ demişti.

Gerçekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)