Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu B12 için lahana kürünü öneriyor. "B12-vitamini sadece hayvansal besinlerde bulunur ancak beyaz lahananın fermantasyonu sonucunda B12-vitamini bakımından zengin, ekşi tadı olan ferment-lahana oluşur. Bu özellikte neredeyse hiçbir bitkide yoktur." diyen Saraçoğlu, beyaz lahana kürünün birbirlerinden tamamen farklı çok yönlü etkileri olduğunu belirtiyor.

İşte hafızadan bağırsaklara kadar etkili olan B12 içeren lahanayla ilgili bilinmeyenler...

BEYAZ LAHANANIN FAYDALARI 

Vücudumuzdan toksin atıcı

Biyotransformasyon mekanizmasını harekete geçirici

Düzensiz kan dolaşımını düzenleyici

Selülit yok edici ve oluşumunu önleyici

Bağırsak (kolon) kanserini önleyici

Kılcal damarların çatlamasını engelleyici

Hormonları dengeleyici

Yüksek kan şekerini düşürücü

Kanser hastalarında radyoterapi ve kemoterapi sonrası yardımcı ve destekleyici olarak önerilmektedir.

LAHANA KÜRÜ TARİFİ 

Bir adet orta boy beyaz lahananın en dış yapraklarını atın ve kuşbaşı doğrayın. Daha sonra karıştırma kabına alarak üzerine tuz ve kimyon ilave edip iyice karıştırın.

Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra temiz kavanoza doldurun, iyice bastırıp üzerine ağırlık yapması için temiz taş koyun. Kavanozun ağız kısmı temiz bez ve lastikle iyice kaplayın. Güneş görmeyen yerde en az 4 en fazla 10 gün muhafaza edin ve daha sonra tüketin.

B12 VİTAMİNİ NEDEN ÖNEMLİ? 

Kendi sitesinde faydalı bilgilere veren İbrahim Saraçoğlu, B12 vitaminin faydalarını şöyle sıralıyor:

"Sadece hayvansal besinler yoluyla alabildiğimiz B12 vitamini, alyuvarların oluşumundaki en önemli vitamindir. Sinir sistemini güçlendiren ve bazı sinirlerin tamiri için gerekli olan bu vitamin, derimiz, büyümemiz ve gelişmemiz için gereklidir.

B12 vitamini bağırsaklarımızdaki bakteriler tarafından üretilir. Bu vitaminin bağırsaklarımız tarafından emilebilmesi için sağlıklı bir bağırsak sisteminin ve yine sağlıklı bir bağırsak florasının olması gerekir.

Bitkisel besinlerle beslenen vejetaryenler her ne kadar bitkiler üzerinden bu vitamini alıyorlarsa da bu alım yeterli değildir. Çünkü bitkisel besinlerde bu vitamin yok denecek kadar az olduğundan, vejetasyonların B12 vitamini takviyesine ihtiyacı vardır.

Hamile kadınların da hamilelik dönemlerinde bu vitamine ihtiyaçları vardır. Bu konuda lütfen hekiminize danışınız. Çünkü hamilelik dönemlerinde bazı minerallerin ve vitaminlerin yetersizliği bebek için irreversible (geri dönüşü olamayan) rahatsızlıklara neden olabilir.

Mide rahatsızlıkları olanlarda B12- vitamini yeterli derecede alınamaz. Mide duvarı hücrelerinde üretilen intrinsic faktörü, B12-vitaminin ince bağırsaklara taşınmasını sağlar. Ülser gibi bazı mide rahatsızlıkları durumunda mide intrinsic faktör üretemez. Bu durumda B12-vitamini ince bağırsaklara taşınamaz ve B12-vitamini eksikliği baş gösterebilir."

Gerçekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)