Gülçin Göktay’ın üçüncü öykü kitabı Karavanda Bayram, Mythos Kitap tarafından  yayımlandı.

Kitabın arka sayfasından:

Karavanda Bayram, sadece bir öykü derlemesi değil, aynı zamanda insanın iç dünyasına dokunan derinlikli bir eser. Göktay’ın duyarlı kaleminden çıkan bu kitap, okuru duygusal bir serüvene çıkarırken, aynı zamanda yaşamın anlamını sorgulamaya yönlendiriyor.

‘’Kıyıdan iki basamakla çıkılan bahçedeki evin önünde bir masa ve birkaç sandalye vardı. Yazın pansiyon olarak işletildiği anlaşılan tek katlı evin   önünde durmuş denize bakarken, tam arkamda, sessizliği ortasından yırtan bir kapı gıcırtısı duydum.  Arkama döndüğümde, evin kapısında dişsiz, beyaz sakallı bir dede bana bakıyordu. ‘Bu yıl hiç kış yapmadı!’  diye   damdan düşer gibi lafa giren dede, dişsiz ağzını kocaman açıp gülerken, soluk mavi gözlerinde babama rastladım. Aslında babamın gözleri kahverengiydi ama olsun, benzemenin bin bir çeşidi vardır. Sözgelimi, dudağındaki utangaç ama hevesli gülücük, aşağı doğru daralıp incelen kat kat olmuş yüzü, çökmüş avurtlarla çıkıverecekmiş gibi görünen çene, gözlerdeki çocuksu muziplik, yaş aldıkça büyüyen ama büyüdükçe inadına işlevini kaybeden kulaklar, ağır işitmenin yüze yansıyan utancı, sanki hâlâ hayatta olmanın mahcubiyetiyle, gülümseyerek özür dileyen yaşlılık… Sonradan, Gideros Koyu’nun kıyısındaki pansiyonda tek başına yaşayan bu dedenin yüz yaşına iki yılı kaldığını öğrenecektim.’’

Karavanda Bayram

Gülçin Göktay

MYTHOS KİTAP

Mart 2024

75 sayfa

GÜLÇİN GÖKTAY KİMDİR?

Eskişehir doğumlu. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Uzun yıllar Karayolları Genel Müdürlüğünün Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde çalışan Göktay,  üç buçuk yıldır Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak ders veriyor.

Yirmi yılı aşkın süredir öyküyle uğraşıyor. Ankara'da çeşitli okuma-yazma atölyelerine katıldı, “Ankara Öykü Günleri Derneği” üyesi  olarak “21 Aralık Kısa Öykü Etkinliği” ve “Ankara Öykü Günleri” isimli öykü etkinliklerinde yer aldı. Kanguru Yayınları ve Datça Belediyesinin birlikte düzenlediği Edebiyat Etkinliklerine ve 2022 yılında Sarıyer Belediyesince düzenlenen “Sarıyer Edebiyat Günleri”ne konuk yazar olarak katıldı.

Öyküleri ve inceleme yazıları çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde yayımlanan yazarın “Gelincik Kutusu” adlı öyküsü Edremit Belediyesince düzenlenen “Sabahattin Ali Öykü Yarışması”’nda mansiyon ödülü aldı. Ayrıca Bir Buluşma Öncesi ve Sonrası adlı öyküsü, Şalom Gazetesince yapılan “Gila Kohen Öykü Yarışması”nda seçilen öykülerle birlikte derleme bir kitapta yer aldı.  Ayrıca, “Müstakil Eylem” ve “Kayıp Yüz” adlı kitap incelemeleri  Varlık Edebiyat Dergisinde  yayımlandı. Yayımlanan “Gelincik Kutusu”(2012) ve “Sazlıkların Arasında” (2018) adlı  iki öykü kitabı, doktora tezinden kitaplaştırılan “Anadolu Ajansı ve İkinci Dünya Savaşı” isimli kitabın yanısıra üzerinde çalıştığı  bir öykü dosyası var.

Gercekedebiyat.com

ÖNCEKİ HABER

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

Yorum Yaz

Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır. Yorumunuz onaylandıktan sonra adınız ve yorumunuz görüntülenecektir. (*)